دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مرداد 1400 - 12:00
قاسمی‌پیربلوطی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

«طرح الف و ب» مقدمه‌ای بر حرکت بزرگ علمی | تراز خدمت‌رسانی جامعه دانشگاهی افزایش می‌یابد

حدود ۹۸ درصد استادان همکاری گروه الف را در سامانه ساجد ثبت کردندعضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی شهرقدس گفت: طرح الف و ب می‌تواند مقدمه‌ای برای حرکت بزرگ، علمی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی باشد تا در حوزه‌های مختلف خدمت‌رسانی جامعه دانشگاهی را به تراز بالاتری ببرد.
کد خبر : 598900
عبدالله قاسمی‌پیربلوطی عضو هیئت علمی دانشگاه  آزاد اسلامی واحد شهرقدس



عبدالله قاسمی‌پیربلوطی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با توجه به اجرای طرح الف و ب» اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی فواید و مزایای آن را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: این طرح می‌تواند مقدمه‌ای برای حرکت بزرگ، علمی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی باشد تا در حوزه‌های علمی، فناوری، اثرگذاری اجتماعی و خدمت‌رسانی جامعه دانشگاهی را به تراز بالاتری ببرد.




بیشتر بخوانید:


اهداف «طرح الف و ب» با نگاه آموزش‌محوری محقق نمی‌شود


وضعیت برد - برد برای اعضای هیئت علمی و دانشگاه در «طرح الف و ب»


طرحی که نه مچ می‌گیرد نه دنبال تقسیم‌بندی خوب و بد است


«طرح الف و ب» مقدمه‌ای بر حرکت بزرگ علمی و اقتصادی دانشگاه


«طرح الف و ب» و درآمدهای غیرشهریه‌ ۲ روی یک سکه




وی افزود: سال‌های گذشته تعدادی از اعضای هیئت علمی فعال در واحدهای دانشگاهی که علاوه‌بر قبول مسئولیت اجرایی مانند مدیر گروه، مدیر اجرایی، ریاست دانشکده و ... در سایر حوزه‌ها نیز به فعالیت‌های فرهنگی، پژوهشی و فناوری مازاد بر موظفی تدریس خود اهتمام ویژه‌ای داشته‌اند؛ همواره از تبعیض حقوق مزایا و عدم مسئولیت‌پذیری برخی از اعضای هیئت علمی دوشغله یا استادانی که صرفاً موظفی تدریس آموزشی خود را داشته‌اند، منتقد بودند.


عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس ادامه داد: در همین راستا پس از ابلاغ بخشنامه الف و ب به‌دلیل وجود ابهامات در آن به‌ویژه نحوه اجرا، سبب نگرانی و چالشی برای اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شد به‌طوری‌که استادان نگران جایگاه شغلی خود از نظر امنیت شغلی، سخت‌شدن شرایط کاری و کاهش احتمالی حقوق و مزایا (شاید به‌دلیل سلیقه‌ای عمل‌کردن مسئولان واحدها و قراردادن آنها در گروه ب و ...) شدند.


حدود ۹۸ درصد استادان همکاری گروه الف را در سامانه ساجد ثبت کردند


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای شهرقدس، ملارد و صفادشت اضافه کرد: در همین ارتباط پس از برگزاری جلسات متعدد با اعضای هیئت علمی در اسفند ۱۳۹۹ و اردیبهشت ۱۴۰۰ و استماع نظر تک‌تک اعضای هیئت علمی، بهره‌گیری از خرد جمعی و اختصاص بیش از ۱۰۰ ساعت زمان به تنظیم و ابلاغ دستورالعمل اجرایی داخلی برمبنای تمام بخشنامه‌های موجود دانشگاه در حوزه‌های فرهنگی، دانشجویی، پژوهشی، فناوری، دوره‌های کوتاه‌مدت، آموزشی، اقتصاد دانش‌بنیان، اداری و مالی اقدام کردیم.


وی عنوان کرد: دستورالعمل طرح الف و ب بسیار شفاف و پاسخگوی اغلب ابهامات هیئت علمی است. در این دستورالعمل داخلی، تفاهم‌نامه‌ای بین سرپرست واحد و عضو هیئت علمی منعقد شد که در آن تفاهم‌نامه عضو هیئت علمی به‌صورت داوطلبانه چند فعالیت را معادل ساعت حضور خود در طول یک سال انتخاب می‌کند.


قاسمی‌پیربلوطی بیان کرد: در این دستورالعمل بیش از ۷۰ نوع فعالیت در حوزه‌های مختلف فرهنگی (معاونت فرهنگی و دانشجویی، بسیج اساتید و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری)، دانشجویی (مرکز مشاوره امین)، پژوهشی (انتشارات مقالات علمی، کتاب، ثبت اختراع و ...)، فناوری ( راه‌اندازی استارت‌آپ، شتاب‌دهنده، شرکت دانش‌بنیان، همکاری با مرکز رشد و برج فناوری دکتر قریب)، مرکز آموزش‌های کوتاه‌مدت، فعالیت‌های اجرایی و اقتصاد دانش‌بنیان و ... مطابق با بخشنامه‌های سازمان مرکزی تنظیم شده است.




بیشتر بخوانید:


انتقاد از شیوه اجرای «طرح الف و ب»


تأثیر «طرح الف و ب» بر ارتباط پژوهشی استادان با خارج از دانشگاه


افزایش تولید علم و ارتقای دانش فنی استادان با اجرای «طرح الف و ب»


برقراری عدالت کاری بین استادان با اجرای «طرح الف و ب»


«طرح الف و ب» باید به‌درستی برای دانشگاهیان تبیین شود




سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای شهرقدس، ملارد و صفادشت بیان کرد: در این دستورالعمل عضو هیئت علمی متعهد می‌شود ساعات حضور در دانشگاه را با انتخاب چند فعالیت مندرج در تفاهم‌نامه به‌صورت غیرحضوری انتخاب و اجرا کند. اکنون در هر سه واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت حدود ۹۸ درصد استادان همکاری گروه الف را در سامانه ساجد ثبت کردند.


بیش از ۷۰ درصد استادان عملکرد خیلی خوبی داشته‌اند


وی متذکر شد: با بررسی عملکرد چهار ماه گذشته اعضای هیئت علمی واحدهای شهرقدس، ملارد و صفادشت برمبنای تعهدات تفاهم‌نامه، بیش از ۷۰ درصد استادان عملکرد خیلی خوبی داشته‌اند و تلاش‌های مناسبی را در راستای چاپ مقالات، برگزاری یا برنامه‌ریزی برای اجرای بیش از ۱۰۰ دوره آموزشی کوتاه‌مدت و مهارتی، استاد مشاوره فرهنگی، طرح‌های برون دانشگاهی و ... داشته‌اند که نوید آینده‌ای روشن در راستای ارتقای اعضای هیئت علمی و واحد دانشگاهی به همراه خواهد داشت.


به گزارش آنا، پس از ابلاغ شیوه‌نامه طرح «الف» و «ب» در اسفند ۹۹ به استان‌ها و واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واکنش‌هایی از سوی برخی اعضای هیئت علمی نشان داده شد و اعتراضاتی را در پی داشت که با این طرح مخالفت می‌شد و از طرفی این طرح موافقان و مخالفانی هم داشته و دارد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب